Wie zijn wij

Wij zijn MusicalZomer en produceren elk jaar een nieuwe, zelfgeschreven show met uiteenlopende thema's van cowboys tot eenzame prinsessen en zelfs een romantisch liefdesdrama met de kermis als toneel. Wij richten ons voor de uitvoering van de musicals vooral op jongeren en daarmee zijn onze musicals zeer geschikt voor middelbare scholen en theatergezelschappen, maar ook als afscheidsmusical voor groep 8.

MusicalZomer is opgericht door Maarten van Wijk en Johan van der Zwet. Maarten en Johan kennen elkaar van het Rotterdams Conservatorium. Beiden studeerden er aan de opleiding Docent Muziek. Geïnspireerd door verschillende musicalprojecten tijdens hun studie begonnen Maarten en Johan zelf te schrijven. In 2009 startten zij het bedrijf MusicalZomer om jaarlijks een eigen theatervoorstelling te schrijven en uit te voeren. Een mooie reeks musicals volgt: Op zoek naar Robin Hood, Writersblock, En garde, Wild West Wannabe, Kermis & Co, Hoogseizoen en De Kakelhoeve. In 2016 maken we een doorstart en neemt Johan afscheid van MusicalZomer. In 2017 staat de musical Gestrand op de planken met Melanie Timmermans als nieuwe tekstschrijver.


Maarten is in het dagelijks leven docent bij de Nieuwe Muziekschool in Alphen aan den Rijn. Hier geeft hij lessen Algemene Muzikale Vorming, is hij betrokken bij het project Orkest in de klas en is bezig met de PABO. Daarnaast heeft hij veel ervaring als dirigent, van kinderkoor tot popkoor, en treedt regelmatig op met zijn eigen band.


Melanie heeft haar diploma gehaald als basisschooldocente en is veel te vinden op een school in Zevenbergen. Met haar twee grote passies, zingen en acteren, kan ze haar hart op bij theatergroep Max Mini en natuurlijk bij MusicalZomer. Ze heeft jarenlange ervaring op het podium en ook achter de schermen met het schrijven van verhalen.